Vidanjör Hizmeti Nedir?
Background

Vidanjör Hizmeti Nedir?


entry image

Vidanjör Hizmeti Nedir?

Normalde çok sıklıkla gördüğümüz ancak adını bilmediğimiz bir araç çeşidine vidanjör adı verilmektedir. Vidanjör kelimesini duyup ne olduğunu pek çok insan bilmemektedir. Sizin için Vidanjör nedir ve ne işe yarar? Vidanjör nasıl çalışır ve çeşitleri nelerdir sorularının yanıtlarını detaylarıyla derledik.
Vidanjör kelimesini duyup da ne olduğunu araştıran insanların sayısı bir hayli fazladır. Bu sebeple arama motoruna vidanjör nedir şeklinde aratma yapan insanların cevap bulması adına bu konularda bilgi vermeye çalıştık.

Vidanjör Nedir ve Ne İşe Yarar?

Vidanjör, Çeşitli sıvı ve çamur atıklarını bir pompa vasıtasıyla sahip durumda olduğu tanker sistemine depolayıp transfer edilmesini sağlayan bir araçtır. Vidanjörler başlangıçta madenlerde bulunan çamur ve bulamacın transfer işleminin gerçekleştirilmesi için kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde bu araçlar pek çok alanda çeşitli atıkların transferinin gerçekleştirilmesinde rol almaya başlamıştır.

Günümüzde vidanjör adı verilen araçlar, çalışma alanları yönünden çeşitli çamur ve atıkları temizlemede, şebeke sistemlerinde oluşan tıkanıkları ve sondaj işlerinden geriye kalmış durumdaki su kalıntılarını vakumlama işlemi yapmaktadır. Bu araçlar kanalizasyon sistemi bulunmayan yerlerdeki atıkların temizlenmesinde son derece önemli bir görev üstlenmektedir. Vidanjörler aynı zaman da temiz su transferi işlemlerini de gerçekleştirebilmektedir.

Sevdikleriniz ile paylaşın